Un studiu recent a indicat că puțin peste o treime din lucrătorii irlandezi sunt de planificare pentru a reveni la birou pe o bază cu normă întreagă, odată ce pandemia Covid-19 este de peste.

Studiul, care a fost realizat de Aon și firma de recrutare Sigmar, a văzut DIRECTORI EXECUTIVI, directori de resurse umane și alți directori de afaceri de la peste 250 de afaceri irlandeze chestionared cu privire la viitorul forței lor de muncă.

Rezultatele sugerează că doar 34% dintre lucrători intenționează să revină la o săptămână de lucru completă la birou.

Acestea arată, de asemenea, că 22% dintre angajați vor rămâne să lucreze de acasă în mod permanent, chiar și după ce criza Covid-19 se disipă, în timp ce 44% dintre angajați vor alterna între munca de birou și munca de acasă.

Din acest 44%, marea majoritate a acestora (91%) sunt de planificare pentru a petrece un maxim de trei zile pe săptămână la birou.

Vorbind la RTÉ’s The Business, Sigmar Recruitment’s Chief Corporation Officer Robert Mac Giolalla Phadraig a spus că rezultatele au fost „foarte, foarte stark”.

„Aceasta este cea mai mare schimbare în orice an și este clar că am fost acum harponed în viitorul muncii”, a spus el.

A ridicat unele întrebări fundamentale grave de unde, de către cine și se va lucra se va face ca restricțiile ridica.

Se înțelege că 81% din angajații irlandezi lucrează în prezent de acasă, 13% lucrează la birou cu normă întreagă, iar 6% își împart timpul între birou și casă.

Dl Mac Giola Phalla Phadraig a continuat să avertizeze cu privire la o serie de probleme care ar apărea ca urmare a muncii la distanță pe termen lung.

„Ni se oferă o oportunitate unică în viață de a crea o muncă mai bună pentru poporul nostru”, a spus el. „Dar, în același timp, există o șansă și un risc pe care le introducem prejudecăți necunoscute în rândul forței noastre de muncă ca le-am reconecta în următoarele săptămâni și luni.

„Fundamental, acest lucru se reduce la acest concept de prejudecată de proximitate. Cei care petrec mai mult timp cu managementul construi acest capital de management și, prin urmare, sunt mai vizibile.

„Sunt promovați și primesc recunoașterea faptului că forța de muncă de la distanță s-ar putea să nu o obțină. Trebuie să abordăm acest lucru cu prudență”, a adăugat el.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may also like