În retrospectivă, se pare greu de crezut că spre sfârșitul anului trecut COVID-19 părea a fi o boală care a fost doar care afectează alte părți ale lumii, departe, departe.

Dar până în februarie se apropia tot mai mult și în martie a lovit cu o răzbunare.

Schimbările cataclismice pe care le-a adus în fiecare domeniu al vieții au fost, pentru a folosi o frază acum bine purtată, fără precedent.

Dar un domeniu care poate nu au primit la fel de mult se concentreze ca și celelalte este pe principalele valute din lume. În timp ce acest lucru nu ar putea fi total neașteptate, unele dintre efectele au fost un pic mai surprinzător, după vom vedea.

Vom discuta mai jos toate elementele care afectează fluctuația monedelor, ar fi efectele imediate ale pandemiei, Brexit, alegerile din SUA și mulți factori externi.

Efectele imediate
Împreună cu valoarea piețelor de valori din întreaga lume, atunci când COVID-19 a făcut prima sa apariție, valoarea lirei sterline față de dolarul american a scăzut la un moment scăzut de 35 de ani. Mai relevant pentru Irlanda, valoarea sa față de euro a scăzut, de asemenea, brusc.

Euro, pe de altă parte, a început să se descurce mai bine, iar acest lucru a fost pentru o serie de motive. În primul rând, Regatul Unit a avut întotdeauna un deficit comercial mai mare decât zona euro, ceea ce a făcut din lira sterlină o monedă mai puțin robustă decât multe altele.

În plus, euro a devenit brusc una dintre principalele monede de finanțare pentru împrumuturile uriașe pe care diferite guverne au fost forțate să le scoată pentru a evita un colaps complet al economiilor lor respective.

Privind pe de altă parte a Atlanticului, dolarul american, de asemenea, experimentat ceva de un impuls. Din cauza dimensiunii țării și influența economică, este adesea văzută ca un refugiu într-o perioadă de criză, chiar, se pare, atunci când mulți simt că a contribuit la această criză.

Vecinii canadieni ai Americii s-au simțit mai puțin bine cu valoarea dolarului canadian în scădere, iar Banca Canadei a trebuit să intervină în mai multe moduri, inclusiv reducerea ratei dobânzii la 0,25%, pentru a proteja moneda. Australia, pe de altă parte, a văzut dolarul său prospera datorită legăturilor sale strânse cu economiile din Orientul Îndepărtat.

Yenul japonez a înregistrat rate ridicate la începutul anului 2020, comparativ cu dolarul american. Cu toate acestea, acum deține rate la un nivel record, care poate fi promițător pentru a menține activele și de a se plasa într-o poziție mai fermă față de dolarul american. Previziunile pentru 2021 rămân incerte, deoarece amenințările pandemiei rămân în continuare.

Alte influențe
Deși a fost COVID-19, care a monopolizat toată atenția atunci când vine vorba de piețele valutare, este important să ne amintim că o serie de alți factori au fost, de asemenea, în joc. Cea mai importantă este ieșirea iminentă a Regatului Unit din Uniunea Europeană.

În urma rezultatului inițial al referendumului din 2016, s-a înregistrat o scădere bruscă de aproximativ 16% a valorii sterline nu doar față de euro, ci și față de dolarul american. Acum, peste patru ani mai târziu, Sterling este încă slăbit, o situație care este puțin probabil să se schimbe până când nu va exista o imagine mai clară a acordurilor comerciale pe care un Regat Unit post-Brexit va putea să le lovească.

Această perioadă de fluctuație valutară a prezentat o serie de oportunități pentru comercianți în valută pe piețele internaționale de schimb valutar (valutare). Acest lucru, la rândul său, poate avea un efect asupra valorilor de monede cu valoarea celor care sunt cumpărate puternic tinde să crească și cele mai puțin populare care se încadrează.

În ultimii ani, o serie de noi site-uri online a adus un număr foarte mare de noi investitori pe scena, atras de ușurința comparativă de a face acest lucru. Acest lucru este în contrast cu metoda mai veche de trafic valutar în care brokerii au trebuit să fie direct implicate ceea ce face o mult mai complexă, și costisitoare de afaceri. Dar acum, este un proces care este simplu și posibil să se desfășoare practic oriunde există o conexiune la internet.

Platforma eToro oferă un ghid extins și o analiză pentru tranzacționarea monedelor, cu informații valoroase despre să le tranzacționați, precum și toate elementele diferite care au impact asupra acestei piețe. Această analiză oferă cercetări detaliate ale pieței valutare, ajutând la transformarea investitorilor începători în comercianți profesioniști.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may also like