Nimeni nu poate nega că ultimele două decenii au cunoscut schimbări fără precedent în lumea tehnologiei.

Se poate argumenta că acestea au fost chiar mai mari decât cele observate în revoluția industrială – și au avut, de asemenea, consecințe profunde în multe sectoare.

Lumea finanțelor a cunoscut probabil mai multe schimbări decât multe altele, iar Irlanda a avut o influență disproporționat de mare asupra multora dintre acestea.

Pentru că, în timp ce s-ar putea aștepta ca Statele Unite să fie adevărata putere din spatele transformarea modul în care lumea financiară face afaceri, Irlanda este o țară care pumni incontestabil peste greutatea sa în această privință.

Acest lucru se datorează în mare măsură prosperului Global Technology Hub, care a crescut în Irlanda, care valorează în jur de 35 de miliarde de euro pe an în ceea ce privește exporturile și care are peste 36.000 de angajați într-o varietate de roluri diferite. Dar s-ar putea întreba, a devenit Irlanda un Global Technology Hub? Răspunsuri în acest articol, în cazul în care vom lua o privire mai atentă la toți factorii diferiți care au ajutat Irlanda să se plaseze ca o economie globală, ar fi forța sa de muncă calificată, poziția sa favorabilă în UE și sprijinul din partea guvernului în ceea ce privește investițiile și reglementările.

Prima cerință pentru un anumit sector de a prospera este de a avea oameni să-l deservească. Irlanda este norocoasă că are într-adevăr la dispoziție această resursă. Cu o populație tânără, dintre care majoritatea este sub vârsta de 35 de ani, precum și multe altele atrase de peste mări pentru a lucra într-un sector în plină expansiune, companiile fintech pot avea alegerea unei forțe de muncă cu înaltă calificare.

Acest lucru a fost susținut și de Strategia națională tic și de Planul de competențe, care este în vigoare din 2014 și care a acordat un sprijin deosebit încurajării tot mai multor tineri să studieze informatica și alte subiecte conexe la nivel terțiar. Astfel, în fiecare an, un număr tot mai mare de absolvenți calificați corespunzător intră pe piața muncii.

Poziția
Atât poziția fizică, cât și cea geo-politică a Irlandei înseamnă, de asemenea, că este ideal să facă afaceri cu restul lumii. Cel mai apropiat vecin al său la vest deschide potențialul vast de a face cu America, iar poziția sa în UE înseamnă că are, de asemenea, acces liber pentru a deservi nenumăratele instituții financiare din Europa.

Sprijinul

Al treilea, și poate cel mai important factor din spatele creșterii și sănătății Global Technology Hub, este sprijinul care este furnizat de guvernul irlandez. Nu numai că acest lucru asigură faptul că organismul care promovează noi afaceri, Enterprise Irlanda, este în mod constant bine finanțat, multe alte subvenții sunt acordate în fiecare an pentru a stimula creșterea economică. De exemplu, la începutul anului 2020, s-a anunțat că centrul de inovare planificat în valoare de 1,1 miliarde EUR, care vizează regenerarea Docurilor Grand Canal din Dublin, va avea o finanțare guvernamentală de 15 %.

Alte stimulente financiare care contribuie, de asemenea, la stimularea Hub-ului, în general, includ o rată a impozitului pe profit de doar 12,5% și credite fiscale de până la 25% pentru companiile care desfășoară activități de cercetare și dezvoltare ca parte a activităților lor de bază.

Acest lucru a acționat toate atât pentru a icre un număr mare de afaceri de origine-cultivate ca noi ca să atragă multe dintre cele mai mari companii de tehnologie din lume pentru a site-ul unele dintre cele mai importante baze europene din Irlanda. De exemplu, toată lumea de la Google la IBM și Cisco la Oracle au o prezență în țară.

Un alt tip de sprijin pe piața fintech este cunoașterea și informațiile din spatele platformelor de investiții, ar fi eToro. Cu ghiduri informaționale și abordări inovatoare

pentru investitori, aceasta aduce în lumea investițiilor o abordare total diferită a investițiilor, care se aliniază cu sprijinul guvernului pentru a conduce Irlanda într-un Global Tech Hub.

Talent crescut în casă

La fel de impresionante, dacă nu la fel de mari ca nume ca acestea, sunt întreprinderile născute și crescute în Irlanda. Acoperind multe domenii diferite ale serviciilor fintech, multe dintre acestea au primit, de asemenea, un sprijin financiar datorită investițiilor capitaliștilor de risc dornici să profite de un sector în plină expansiune.

Și, deși ar putea exista un număr mare de companii în țară, s-a observat că cooperarea, nu concurența, a ajutat atât de mulți să prospere. Aceasta este o atitudine care este încurajată de guvern, precum și agențiile de sprijin de afaceri ale țării, în beneficiul tuturor.

O oportunitate de investiții de prim

Boom-ul în aceste tipuri de companii nu este pur și simplu o veste bună pentru clienții lor, este, de asemenea, furnizarea de noi oportunități interesante pentru investiții în fintech, în general. Tehnologia blockchain și domeniile sale asociate sunt estimate să valoreze în jur de 176 de miliarde de dolari pe an până în 2025 și poate chiar 3 trilioane de dolari până în 2030, așa că este o mică surpriză că interesul este atât de mare.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may also like