Radiodifuzorul irlandez TG4 a dezvăluit un nou look – care are un logo deconstruit – care își va unifica oferta pe platformele sale de televiziune și digitale și va reflecta poziția sa de brand multimedia.

În urma unui proces de licitație, agenția de creație Red Bee din Londra a fost însărcinată să creeze makeover-ul canalului de televiziune în limba irlandeză – care include șase noi elemente de identificare a mărcii care sunt utilizate pe platformele sale începând cu luna februarie

Cei șase identificanți sunt „interpretări contemporane ale poveștilor și peisajelor unice ale Irlandei”, explică TG4.

„Conceptul cuprinde peisaje irlandeze în timp ce injectează o întorsătură contemporană printr-o interacțiune neașteptată cu figuri generate care intră în peisaj”, adaugă ei.

Identificatorii sunt interpretări vizuale ale frazelor în limba irlandeză – axat pe teme Windy Day, Alge marine, Rain Dance, Leporine, Glass Blowing și Street Crossing.

Directorul de creație al TG4, Seán Cathal Ó Coileáin, a explicat: „TG4 a evoluat de la tv centric la un brand multimedia, iar această evoluție înseamnă că identificatorii trebuie să lucreze în mediul multi-platformă, multi-ecran.

„Ideea este de a simplifica interfața de brand TG4 pe toate ecranele și mass-media păstrând în același timp punctele forte ale identității anterioare. Rezultatul este un arc înainte într-un mediu multimedia contemporan.”

Red Bee – care sunt creatorii canalului masculin de succes Dave – au creat, de asemenea, identități distinctive de brand pentru clienți, inclusiv NBCUniversal, Kurt Geiger, Discovery Networks, Oasis, Disney, DreamWorks și Netflix.

„Scurt TG4 a fost imediat inspirat”, Jane Fielder, head of design la Red Bee Creative, admite.

„O înțelegere clară a canalului, a publicului său și a necesității de a atrage o gamă largă de segmente de public pe toate platformele. Ei au stabilit o provocare pentru a proiecta identificatii canal care se hrănesc înapoi în mass-media lor sociale ”

Ea a adăugat: „A fost o experiență atât de strălucită să înăsprinde această provocare, printr-o colaborare strânsă am fost îndrumați, de încredere și energizați să oferim o gândire inovatoare.”

Christopher Godfree, Red Bee’s Head of Client Services, a adăugat: „Este minunat să vezi o identitate care rămâne fidelă naturii subversive a mărcii canalului: logo-ul deconstruit și personajele neobișnuite CGI care întruchipează sensul „neașteptat”.

„A fost, de asemenea, o astfel de plăcere să lucrez la un proiect în care așteptările ambelor echipe de la munca creativă au fost consistente încă de la început. Munca care se întâmplă pe aer este exact la fel de înclinat, care cred că demonstrează o viziune creativă cu adevărat unită.”

TG4, care a fost pe aer din 1996, este al șaselea cel mai vizionat canal din Irlanda și este vizionat mai mult decât BBC 2 și Channel 4 în Irlanda.

Noile identificate ale brandului pot fi vizualizate aici pe canalul De YouTube al TG4.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may also like