Sos de vin alb peste fettuccine de pui

Ingrediente

Paste
3 / 4 lire fettuccine sau paste la alegere

Sos
2 jumătăți mari de piept de pui, jupuite și dezosate
5 lingurite ulei de măsline (utilizare divizată)
1 kilogram ciuperci proaspete asortate, feliate (a se vedea notele)
6 catei de usturoi, tocat
1 1/2 lingura cimbru
2 cesti de pui fără grăsime stoc
1 cană de vin alb sec
1 cană de chard elvețian sau spanac, foarte grosier tocat

Indicații de orientare
Piele și oase piept de pui. Frecați cu 1 lingurita de ulei de măsline. Se condimentează cu sare și piper, dacă se dorește.

Se prepară legumele după se specifică.

Grill de pui la foc mare, până când suprafața este de aur și crocante, dar în interiorul este încă suculent și licitație. Alternativ, friptură de pui într-un cuptor de 425 de grade F, de cotitură o dată. Oricare dintre metode va dura aproximativ 5-8 minute pe fiecare parte. Felie de pui în benzi muscatura-size și retrase din circuitul agricol.

Între timp, se încălzește 1 lingură de ulei de măsline într-o tigaie mare se amestecă-prăji sau tigaie la foc mediu-mare. Se adaugă ciupercile și se sote până când eliberează sucurile, aproximativ 3-4 minute. Se reduce ușor căldura și se continuă gătitul până când toate sucurile de ciuperci se evaporă și ciupercile se înhrivelează, aproximativ 15-20 de minute. Adauga usturoi și sote până la maro auriu. Adauga cimbru, stoc și vin. Se reduce căldura și se fierbe până când lichidele se reduc cu o treime, aproximativ 10-12 minute. Reglați condimentele cu sare și piper, dacă doriți.

În timp ce sosul se reduce, căldura rămasă 1 lingurita de ulei de măsline într-o cratiță mică la foc mediu. Adauga chard elvețian sau spanac și bucătar doar până la ofilit. Retrase din circuitul agricol.

Între timp, se gătesc paste în multă apă sărată care fierbe rapid până la al dente. Se scurge și se pune jumătate în boluri de supă mari preîncălzite. Fan piept de pui benzi peste partea de sus a pastelor. Se acoperă puiul cu paste rămase. Lingura supa de ciuperci peste aproape pentru a acoperi paste. Adăugați chard ofilit elvețian sau spanac și se servește imediat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *