În ultimii ani, economia Irlandei și-a câștigat reputația de a fi una care se bazează în mare măsură pe industriile de servicii, ar fi fintech-ul și sectoarele asociate.

Dar asta este pentru a trece cu vederea produsele fizice pe care țara le produce și le exportă – o contribuție la economie de aproximativ 175 de miliarde de dolari în 2018, clasându-se pe locul 31 în lume. Da, aceasta este considerabil mai mică decât cele 210 miliarde de dolari pe care țara le exportă în servicii, dar este o sumă apreciabilă, toate la fel.

De asemenea, creează o balanță comercială foarte sănătoasă pentru țară, cu importuri de aproximativ 99 miliarde dolari pentru aceeași perioadă. După vă vor spune experții financiari, a avea o balanță comercială sănătoasă în care se exportă mai mult decât este importat este una dintre pietrele de temelie ale unei economii puternice. Deci asta susține poziția așa-numitului Celtic Phoenix.

Faptul că Irlanda este bogată în mărfuri destinate exportului nu este doar o veste bună pentru țară și economia sa în general. De asemenea, oferă multe oportunități pentru investitori, după se va discuta mai târziu, împreună cu modul în care s-ar putea merge despre a deveni unul.

Oportunitatea de investiție
Faptul că Irlanda este un astfel de exportator de succes de mărfuri este o veste bună pentru oricine care are în interes în a investi în ele. În zilele noastre, acestea sunt diferite moduri oferite de a investi, în moduri mai simple, ar fi printr-o platformă de investiții, ar fi eToro. În timp ce unii oameni se pot simți mai confortabil în fără îndoială mai tradiționale forme de investiții, ar fi stocurile și acțiunile, în ultimii ani de tranzacționare de mărfuri și investiții au devenit o afacere din ce în ce mai simplă.

Acest lucru se datorează faptului că există acum o serie de platforme de tranzacționare online care au deschis această activitate pentru aproape oricine este interesat. Alegerile clasice includ aur, argint și petrol, primul fiind un favorit special, mai ales în vremuri de incertitudine economică. Dar, dincolo de acestea, zahărul, grâul, cacaoa și aluminiul sunt, de asemenea, populare.

Tranzacționarea mărfurilor datează de mult înainte, când acțiunile și obligațiunile au devenit pentru prima dată larg răspândite și oferă investitorilor o modalitate bună de a-și diversifica portofoliile. Cu o astfel de gamă largă de a alege de la, este, de asemenea, posibil să se diversifice în cadrul mărfurilor ei înșiși – și cu Irlanda fiind bogat în multe dintre ele, acest lucru ar putea fi un alt motiv pentru investitorii irlandezi să le ia în considerare. Vom analiza mai atent toate elementele și factorii diferiți care contribuie la faptul că Irlanda este unul dintre cei mai de succes exportatori de mărfuri.

Cele mai importante exporturi ale Irlandei

Exporturile Irlandei au patru componente principale, iar acestea sunt legate de agricultură, minerit, industria farmaceutică și industria berii. În ceea ce privește în cazul în care aceste bunuri și mărfuri se îndreaptă, de departe cea mai mare piață este America, care reprezintă 31% din toate exporturile. Urmează Regatul Unit, cu mult în urmă, cu 11%, urmat de Germania și Belgia la 10 % și, respectiv, 8%.

În ceea ce privește Produsul Intern Brut al țării, sectoarele primare ale economiei – agricultură, silvicultură, pescuit și minerit – reprezintă aproximativ 5%. Prin urmare, Irlanda se bazează în continuare pe poziția sa tradițională ca economie în mare parte agricolă într-o măsură semnificativă. În ceea ce privește exporturile, acest lucru se manifestă sub forma a aproximativ 1,9 miliarde de dolari pe an de produse din carne de vită și carne de vită și aproximativ 1,4 miliarde de dolari în produse lactate, ar fi untul și brânza.

Țara este, de asemenea, norocos să fie relativ bogat în resurse naturale pentru care există cerere la nivel mondial. Una dintre cele mai semnificative dintre acestea este zincul, care este extras într-o serie de zone și care face din Irlanda unul dintre cei mai mari exportatori de minerale către UE. De asemenea, găsite în cantități semnificative sunt plumb, alumină, gips, calcar, cupru, argint, aur, barită și dolomită.

Cel mai mare sector unic pentru exporturi, cu toate acestea, este în produse medicale. Nu mai puțin de 18,8% din exporturile totale sunt în sânge, antisera, vaccinuri și toxine cu un plus de 16% în medicamente ambalate, un fapt care îl face un hub pentru multe dintre cele mai mari companii farmaceutice din lume.

Un alt sector foarte important pentru exporturi este industria berii și distilării din țară datorită cererii mondiale de băuturi precum Guinness și whiskey-ul irlandez. 40% din exporturile din urmă cap pentru America, la o valoare de 750 milioane dolari.

Un efect secundar al succesului în fabricarea berii este unul surprinzător: exporturile de extract de malț se ridică la aproximativ 2 miliarde de dolari pe an.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may also like